Hirmul on suured silmad.

 Esmaspäev 22.01.2024 Viin

Äratus 5.39

Kiire pesu, virgutusvõimlemine, asjad kaasa ja alla hommikusöögile,kus meid ootas Annemarie. kiire kohv ja paar ampsu ning tuld metroo poole, et 7.00 tööpostil olla. 



Püha Stefanuse katedraali kellad andsid märku, et olime õigeaegselt ukse taga.

Tutvusime personaliga, nimed meelde ei jäänud. :)

Esimeseks ülesandeks anti meile martsipanist kuulikeste  voolimine. Martsipan osutus kuivaks nagu saepuru, Jane küsis lõpuks, näidake kuidas Te seda teete :)Selgus, et ei olegi väga hea teha, tuli lisada martsipani ja glükoosisiirupit, siis mätsisme seda ühtlaseks ja tegime esimese ülesande ära. Taustal karbis meie voolitud martsipani kuulid, mille hiljem kastsime shokolaadi ja siis mooniseemne paneeringusse. Peale seda tehti lahke kohvipaus:)


Järgmiseks toodi välja külmast hiiglaslikud koogipõhjad, millest tuli lõigata välja silindrid ja Jane sai joonlaua abil lõigata 3*3 ruudukesi. Lucky me(Krista)



Kolleeg haaras meid sappa ja viis ülakorruse kööki. Valmistasime aprikoosikoogid, määrisime põhjadele rosina kohupiimasegu ja ladusime peale aprikoosid. Siis läksid need ahju küpsema ja meie kolleegitari saatel suundusime alumisse kööki tagasi.



Järgmiseks anti meile ülesandeks iirise kreeka pähklisegust pallikeste voolimine.TÄPSELT 22 g, mõlemad meile antud lauakaalud lakkasid koostööst, ja siis Hr. Hermann(pea pagar vist) andis meile lõpuks oma kaalu.

Krista aga arvas, et ta on tänaseks juba küllalt pallitanud ja haakis end Samiri(kurt-tumm) laua juurde Sluka torte tegema. Samir oli meeldivalt üllatanud.(kehakeel töötas hästi) Ühesõnaga võtsime selle osa üle.



Ja juba oligi lõuna käes.(ei kommentaari) 



Väga tore kolleeg(kelle nime hetkel veel ei mäleta) haakis meid sappa ja viis  tagasi ülemisse kööki, kus valmistasime pähklibezee ja määrisime 80tk  24 cm põhjaga ning 36tk 12 cm besee põhjaga Juubeli tordi põhjasid/sisusid.
Jahutasime need, eemaldasime paberid, suhkrustasime ja ladusime neljasteks tornideks.
Kui nendega alla jõudsime tagasi tõmbas füürer(Samir) need kilesse ja külma nad sõitsidki:)





Laekudes tagasi alla kööki, haaras Hr. Peakaru(Herman) Kristal sabast ja vedas crossiante rullima oma nurgakesse, aga Jane tahtis ka crossiante teha ja nii me need siis ruttu ära rullisime.



Kuna kell polnud veel 14.00 ja meie päev pidi kestma 15.30 ni,olid härra peakarud juba murelikud,et mis meile teha anda. Köögi tüdrukud äksid kõik ära ja jätsid  UUED LADYid meestele kaela peale, kes pidid meile miskit välja mõtlema, Ei saa ju uusi tüdrukuid liiga vara koju lasta.. 

seega tegime valmis homseks tööks mõeldud pirni tordi põhjad.
Sellelks eemaldasime toorjuustu koogid vormidest, määrisime vahele marjamarmelaadi, peale teine toorjuustukook, veel marmelaadi peale, ääred ka kokku selle jamaga. Järgmiseks viilutasime peale kompotipirnid, mis tuli laduda ringikujuliselt, et punane marmelaasmitte kuskiltki välja ei paistaks. Samir muudkui ütles Super, Super ja katsus enamus pirnilõigud üle esimesel 2 koogil. :)

ja nii need järgmise päeva pirnitordidki said laotud, pildid teele lõpp-produktist 

kahjuks olid tööd nii pirne ja kompotti täis, et pildistamiseks ei jätkunud mahti.

Ja nii see huvitav hirmuootuses, kuid mõnusasti veedetud päev mööda saigi!

BIS MORGEN, 

Jane ja Krista

Koju oli plaan minna jala, nagu preili Hiiumaa eile soovis, ja me ka täitma asusme. Kuid siiski siiski... tramm 71 tundus poolel teel väga ahvatlev ja eilselt mega jalutamiselt kergelt tunda andvad jalad liikusid ise juba trammi peale, siis andsime alla ja enne kui arugi saime olime hotelli ees!
Õhtusöögiks täna veiseliha kebab salatiga türgi poistelt tänavanurgalt(koos kerge keeleõppega: merhaba ja seni sevjyorum)) ja ega siis meie suud pole seinapraod, ka Austria veine peab degusteerima, õppetöö raames:D Väga ei taha aga no peab:D


MUAH, JA JÄRGMISE KORRANI:)













Kommentaarid

  1. Väääga põnev tundub see värk kõik, ja väga tublid olete....

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Esimene nädal done!

Ja kolmaski läbi sai..