Neljas nädal jookseb



Ongi käes viimase nädala esimene tööpäev. Meeleolu on kuidagi masendav, nädal tundub nii pikk ja tahaks juba koju, aga no, mis seal ikka päev korraga....

Kuigi algselt tundus kõik väga veider, et kondiitris nii palju inimesi ja iga üks enam vähem teeb paari kindlat asja, mõni veeretab päev läbi martsipani ja voolib jäneseid, teine päeva läbi sokolaadist jäneseid... jah päeva läbi.(ja seda mitte tohutustes kogustes) tempo on uskumatult aeglane

Aga põhimõtteliselt on siin, nii et ülepäeava küpsetame kas mandlibesee põhjasi(Juubeli ja Haustordi jaoks) keskmiselt 24 tordi jagu, valmistame, kreeemi ja laome tordi tooriku kokku ja siis ta läheb sügavkülma ootama,Külmunud  Haustort lõigatakse järgmisel päeval vormidest lahti, , lastakse pealispind ja küljed gaasipõletiga pehmemaks ja katame tordi küljed riivitud sokolaadiga ja uuesti sügavkülma lõikumist ootama. Juubelitordi vahele läheb vaarika martsipani võikreem. Ilusat värvi:) vähemalt. Sügavkülmast võetakse vastavalt vajadusele päevas tavaliselt 5 torti, mis valatakse üle sokolaadi mousseega ja ääred kaetakse pähklipuruga,kaunistuseks peale lavendli karva õieke.

Välja näeb vägagi ilus .

Minu lemmikuks sai siin kindlasti Birnetorte, mis mulle isegi väga meeldis ja Obsttort näeb ka wunderschõn välja ja maitseb hästi.

Nädala jooksul tegime Havaga (pisike tütarlaps Tsetseeniast) Mozarti nimelisi kompvekke, see oli nö 3 päeva projekt.

Kokkuvõttes oli õppida nii mõndagi, mida kasutusele võtta tulevikus.

Kindlasti saab minu kohvikus  sel hooajal Lamini sokolaadi kooki.



 Esmaspäeval oli köögis päeval isegi natsa toimekas.. tegime ettevalmistusi nädala jooksul tehtavatele päevapraadidele ja täitsime tellimusi. Tegin suure koguse singirullide sisse käivat salatit(sügavkülma juurikad, majonees, vegeta, sool pipar, ja pool potti agar agarit) ja viilutasin ka vormisingi, millesse hiljem tahkunud salati väänasin.

Teisipäev algas tellimuste täitmisega, oli üllatavalt palju neid. Hiljem sain täitsa oma maitse järgi teha bataadi-laimi püreesupi🙂 

Päeval praadisin/pruunistasin ka homse päevaprae tarvis veiseliha liblikaid

Selle pakime homme vaakumisse ja sügavkülma lähebki, teise kohviku personalile ja külastajatele kuna selgus et seal kööki polegi.. kõik mis siin jääb üle külmitatakse ja söödetakse seal sisse, siin köögis valmistatakse ka teisele majale tellimuste peale süüa.

Päevapraadi pakutakse siin kella 15ni, ja peale seda jäetakse mind üksi tellimusi täitma.. kahjuks on neid väga vähe õhtuti ja ainuke ajasisustaja on köögi pesu😂

Aga võta näpust.. täna sai veel mõni minut enne 19.00 veel mõni suppki serveeritud :) juhuu

Kolmapäeval siis juhuu üllatusena sai jällegi eelmise päeva toitu vaakumisse pakkida, muu päev atöö juba vana teada tuttav.. ootamine ja ootamine.. päevad venivad hullult kui miskit asjalikku teha pole..:)


Neljapäeval olin köögis koos maja manageriga kes seal majas siis käseb, poob ja laseb.

päev iseenesest oli nagu iga teine, tööd vähe.. aga ta tegi mega head päevapraadi ..bataadi karri basmati riisiga. Seda osteti pärsi usinasti. Oli küll teine paljude töötajate jaoks liig vürtsikas, kuid meile Kristaga ideaalne:)


Reede:

täna tuli lõpuks peakokk tagasi puhkuselt ja hakkass juba looma.. lõikasin 25 kana portsiontükkideks.. Tänud sealjuures Kairele ja Demole kiievikotleti ja kanakoolituse eest! peale kana rappimist läkski Kiievi kotlettide vorpimiseks.. sain need 40tk valmis ja sügavkülma nag maandusidki minu hoole ja armastusega lõigutud kana kõrvale nad nad külmetama läksidki.

tegelikult järgmisel nädalal juba tehaksegi neid päevaprae raames..:)




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Esimene nädal done!

Hirmul on suured silmad.

Ja kolmaski läbi sai..