Teine veniv nädal läbi!

 Hei kõik!

sel nädalal proovime kirja panna kõik tööl toimunu kohe, kui laekume punasele vaibale😆 No et emotsioon oleks ehedam ja sest et vanus juba sealmaal, et ega väga hästi ei mäleta ka juba täna hommikusi esimesi ülesandeid mis tehtud sai:D

Ei no tegelikult ka on hotellis pikakarvaline punane vaip maas...terve toa ulatuses. Ei saaks öelda, et meil kahepeale väike reisimise ja hotellide kogemus olemas, kuid sellist pulli näeme küll esimest korda



29.01.2024 ESMASPÄEV

Esimene asi, mis me kokkuleppeliselt mäletame, et tegime, oli käte pesu.:)

Siis külmast 7 majatorti kaunistada ja külma tagasi.

Vormist välja, põletiga pehmemaks pealmine shokolaadi kiht, riivivitud shoks peale ja äärtesse ning jälle külmkambrisse...jummel neid on seal pagari osakonnas 6 tk ja väga suured ka veel pealekauba:)

Siis võtsime kauba vastu, paigutasime riiulitele.


Järgmiseks saime käe soojaks martsipani kokku keeramisega, mida oli vaja pähklitordi kaunistamiseks.


6kg tuhksuhkrut läbi sõela ajada. 6 kg matrsipani tükeldada ja 600g glükoosi siirupit sisse vändata, mikserisse ja tuld.

Saime siis oma heleda martsipanimassi valma, pakkisime väiksematesse kogusetesse, kilesse ja hakkasime sellest samast jamast oma arust reedel valmis tehtud tordi toorikuid katma ja kaunistama.

Aga nii see siiski polnud...Kuupäev peal oli 15.06.2023  😲 Aga kuna kondiiterlus on meie jaoks väga uus, siis vb see ongi ok?? Julgeme sügavalt kahelda..:)


Martsipani vaap- Õnneks on neil seal rullimise masin ja 3mm paksune ühtlane vaap valmib sekunditega.

Vaap peale, marmelaad äärtele, manlilaastu kate külge,shokolaadiga kaunistused, (polnud üldse lihtne esialgu ja juhendaja sai korralikult meie värisevate käte üle naerda). Kuju poolest mõnele tunduvad A tähed, kelle midagi muud..:D

Järgmiseks vajutasime õrnalt jagajaga märked peale, et oleks lihtsam hiljem seda tükeldada. Siis läks võikreemi pritsimiseks. Oi kuidas preili Marinale alguses meie prisitud rosetikesed ei sobinud..:)

Tegelikult mõni minut harjutamist ja käppa ta saigi. Edasi pidime välja valima 160 tervet ja ilusat kreekapähklit ja toetama need ühele poole meie kaunist ja kaua harjutatud rosetikest. Teisele poole rosetti lendas veel 1 poolik jubemagus kokteilikirss. Nagu öeldakse ilu on vaataja silmades, ja maitse üle ei vaielda.



11.30 lunch break

selle nimi oli miski praad... ühesõnaga maja lõunasöögid ei kuulu isegi mitte kommenteerimisele.. enamasti veel vähem pildistamisele.. antud isendi koostises on seal kuskil all supi sees ka suur pekine peekoni tükk.. ilmset hautatud... vb ka keedetud:)🤔


Edasi olime ooteasendis-millal ja kes meile mõne ülesande hambusse järamiseks pakub... 

Juubeli tortide kaunistamise eest sai Krista väga kiita :D... paigutas tervelt ühe lavendli tooni martsipani vidina, ühe tüki tordi kohta lahtiselt shokolaadi vaabale...ja asi ants:D aga siiski, logoga shokolaadi märgi paigaldamiseni jõuab ta ilmselt alles järgmisel nädalal, tänaseks liiga keeruline ülesanne:...:D
 Kristakene viisaka ja tagasihoidliku hiidlasena( Loe: LÕVI) suutis imeväel oma keele hammaste taga hoida, et mitte nähvata.. pea ise kohvikut.. siis tead, mis on ilus:) ja loomulikult, mis kuradi kiirusega siin maailmas tööd tehakse... meil oleks juba ammu pankrot, kui nii palju uimaseid ühes toas aega koos peaksid veetma ja seda töö tegemiseks nimetaksid..
(Krista näos oli emotsioone palju ja nad ei olnud eriti trükivalgust kannatavad:))


Enamus uimasust köögis võis tekkida ka sellest, et meie pagariköögi a&o preili Manuela puhkab sel nädalal, ja ka peakokk ja manager Christjan samuti puhkab.. Loba jätkus nii et õhetas..:)
 




Järgmiseks ragusime laiali Sacher tordid..peale mida saime uriseda, et liiga kiired aga koogid siiski mega hästi lõigutud:) noh, kui neil oleks ka master õpetaja Tiina, saaks ka nemad sama hästi hakkama. Külmikust leidsime mingi vanema sama isendi esindaja ja otsustasime, et meie omad olid kaunimalt ja hoolikamalt lõigatud😇

pilti polnud mahti teha:)

Peale järgmist ootepausi mil Damenid ja Herrenid mõtlesid väga pingsalt (kell 13, tööpäev peaks olema 15ni), et mida krt meile teha anda.....
Pressisisme end jõuga Marinale külje alla, kui ta mini Easterhase torte vorpis ootavale kliendile, ja saime seda ka siis ise proovida teha..

Marmelaadiga kokku määrida pealt ja küljed, suhkruvaap peale, shokolaadi triibud, muster, külgedele mandel. Peale need jubedad poolikud kirsid igale tükile 1 ja mingist veidrast magusast roheliset ainest nö kirsi lehed/sabad..(1 ütles tee pikemad, teine et lühemad) võta siis näpust:D

loomulikult ühe koogi vaaba keerasime pekki, pole hullu, tegime uue. kaunistuses meile mõlemale meeldis peenike shokolaadi triip rohkem, kuid pr. Marina arvas et paksemad on kaunimad... Mis te arvate??


Peale seda katsumust öeldi armsasti bis morgen, ja suuska me sealt tegimegi.(kell oli 14 alles) Trammiga hotelli, poest läbi ja kirjutama..
 


PS! Tiina, palume mõistvat suhtumist, kui me tagasi tulles enam tempos ei püsi.... siin on köögielu, nagu tigu mööda märga renni:)


Teisipäev 30.01.2024

Olime mõlemad veel pagaris.. 

Easterhase põhjad, kreem ja kokku- 24tk

Majatordi põhjade küpsetamine, kreemi tegu, kokkupanek 20tk

Moonisegu kokku keeramine ja põhjadesse surumine kaalu järgi 18tk

Pirnitortide kaunistamine 8tk

Roosikeste voolimine tellitud tordi kaunistuseks

Krista käis meie kurt-tumma kolleegiga teisel korrusel biskviiti küpsetamas, ja mina voolisin roose.


Kolmapäev 01.02.2023

Martipani kuulikesi 100tk, katta shokolaadiga ja mooniseemnetega

Moonitordi kreem

Majatort põhjadest kokkupanekuni

Biskviit rummikookide jaoks, rummikoogi segu,(koosneb kookide jääkidest, rummist, essentsist, marmelaadist

Virsikukoogi kreemi tegu, poolikute kompoti virsikutega katmine, küpsetamine


02.02.2024 Neljapäev


LAHUTUS! Jane koliti tänasest kööki õpilaseks ja Krista jäi siiski veel pagarisse .)

Krista jätkas tortidega, enamvähem samadega, mis eelnevatel aegadel, kuid uue asjana sai ta olla köögi eksponaadiks läbikäivatele köögiekskursioonitajatele koos teiste kolleegidega loomulikult.


Jane avastas peene kohviku köögi tagamaid:D

Kodulehelt lugedes on sealne kohvik pakkunud juba  viimased 125 aastat meeliköitvaid naudinguid mahedast, kohalikust toorainest igale maitsele. Kohapeal armastusega valmistatud ja viimse peensuseni lihvitud peeneid roogasid.

Reaalsus:

armastusega kahe viilu sügavkülmutatud saia vahele pandud kaks viilu sinki ja kaks viilu juustu, kilesse see peen sänkar ja sügavkülma tagasi.. sain neid teha 2 kasti... nädala kogus umbes..


edasi koorisin kartuleid ja sibulaid natsa. Hakkisin järgmise päeva kartulisupi kartulid ära. Supp koosneb puljong, kartul, vegeta, ja maitseaineid veitsa.. 
Järgmiseks sain külmutatud kalafileedel sabaotsakesi maga lõigata ja samas ka paar tunnikest oodata kuna nad kuradid sulavad et neid üldse käsitleda...
edsi ootasime kokaga et saaksime koos käsikäes mõne võileiva grillplaatide vahel soojaks ajada, pooleks lõigata, topsikese ketsupiga taldrikule lajatada ja teenindajale edastada...✌

Ka Krista sai kohviku peenete struudlite retseptile jälile... võta sügavkülmast tellitud struudel, sulata, küpseta, oota 24h ja lõika kliendile lahti.:D Serveerimisel vajutavad kelnerid vahukoore masina nupukest ja valmis tarbimiseks ta ongi.


03.02.2024 REEDE

Kristal jälle pagaripäev, mis algas kell 7.. siiski tööle jõudes saadeti ta hoopiski kööki, et vaata kas seal saad midagi teha, kuna tema juhendaja Hr. Lamin saabub alles kell 8. No ja ka Krista sai käe valgeks.. peretselli ja sibula hakkimisega. Eilsetele MAITSESTAMATA kalafileedele sai ta ka paneeringu tega.Midagi uut siiski..:)


Kuna Janekene peab tööle laekuma alles kella 11ks, siis hiljem viskas ta need samad fileed fritüüri, kõrvale kulbiga nn kartulisalatit(keedukartul, sibul, petersell, majonees, maitseained) Ja valmis ta oligi.

Päeval sain veel juustu lõikuda ja ka riivida ja pakenada.. 
Tomateid viilutada, 
Mune kooorida.nendest salatiti segada.
Kartulit ja sibulat koorida
Mõned röstsaiad serveerida
Paar portsionit suppi väljastada
ja selgus et kolmapäeval peaksin juba üksi pärastlõunal tööl olema..
Eks näis..teeme ära!


Aga kohvik ise väga kenakene.. kahju et köögi poole pealt nii kesine.. mõned toidud ainult menüüs ja needki ammu ammu ette tehtud või sügavkülmutatud.. järgmistest roogadest järgmisel nädalal, muidu pole varsti mida kirjutada:D
















Nüüd jälle weekend ja sõberid tulevad külla!

Järgmise korrani!

J&K










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Esimene nädal done!

Hirmul on suured silmad.

Ja kolmaski läbi sai..