Ja kolmaski läbi sai..

Nädalavahetusel käisid meil kallid kauged külalised Eestimailt. Sai tigedalt naerda, turistikaid külastatud ja palju muudki:)

 







Esmaspäev kondiitri poolel:Alustuseks moonitort katta kuuma aprkoosi keedise ja agar agariga.  Ja siis vaatame retseptiraamatust mitmeks tükiks antud kook vaja lõigatakata tuleb, Moonitort tuleb lõigata 10 tükiks,

Järgmiseks tuli külmast välja sokolaadi jogurtitarretisekook, mis siis samuti, sulamise ajal kaetakse ääred keedisega,kastetakse sokolaadipurusse ja pealmine vaarika tarretisekord jälle uhkelt kuuma agariga üle ja lõigatakse külmunud koogid lahti,Vaarika kook 4 cm tükkideks. Iseenesest näeb valmiskook välja väga ilus ja ahvatlev.

Edas juba  igapäevane Juubelitordi valmistamine, asjade välja kaalumine, üles kööki vedamine , seal valmistatakse tainas ja kreem ka küpsetamine ning põhjade kokkupanek toimub üleval kohviku köögis

Siis Samiriga valmistasime biskviiti nii kakaoga kui ka ilma. kokku 24 tk, 12 valget, 12 pruuni

Jahutatakse  kiirjahutus kapis,lõigatakse vormista välja, siis oma korda 4 eraldi kihiks, kilesse ja ootama külma järgmist etappi

.Sluka tordi valmistamine

Teisipäev oli kondiitri poole väga vaikne, lõikasime lahti kooke kohvikusse, mõned liivataignast mooni tordi põhjad ja siis voolisime lastele karnevali kooke. Hind 14,90

Kolmapäeval, alustasin Pirni tortidega9 tk, kaks toorjuustukooki marjakeedisega kokkumäärida, peale lõigata ringikujuliselt pirnidest ratas, ääred kaetakse röstitud  mandlitega ja pirni kiht  samuti üle kuuma agariga, ja valmis ta ongi lõikamiseks 10 tk

Edasi vaatasin kuidas seltskond vormis martsipanist erinevaid asju, paate, maju inimesi-tordi hind 485€

Jätkasime Easterhazy koogi ja kreemi ja kookupanekuga. kreemis käib ohtralt kirsinapsi ehk siis samakat :) Kuna juhendaja moselem, siis ta ise kunagi kreemi ei proovi

Veel sai valmistatud punchi kooki,

heledale õhukeseke biskviidile tehakse peale nn punchi põhi(erinevad koogi tordiääred, mikserisse, rummi ja essentsi ja aprikoosikeedist pisut , segame ja siis surume vormi tugevalt , rullime vel ka üle, peale veel õrn kiht aprikoosikeedist ja hele biskviit, vajutuse alla ja hiljem lõigatakse sealr kas siis silindri kujulised koogid või 3*3 ruudud, kaetakse suhkrusiirupiga ja valma

Saime osa Lamini ettevalmistusest laupäeval toiumunud kutseeksamile.

Mohnentorte









    Esmaspäev algas Janel liha lõikamisega. Vasika ja loomaliha liblikad, u 200g, mis hiljem ära uhmerdati suureks väga õhukeseks sintliks. Õhtupoole sain loomaliha liblikad ka ära praadida. Hiljem sain eelmisel nädalal valmislõigatud(milleks küll värskelt valmistada toitu???) tomatitest ja mozzarellast Vahemere nimelisi võilebu kokku komplekterida.

Rosmariinisai-purustatud basiilik õliga-rucola-mozzarella-tomat-rosmatiinisai. siis need jällegi kõmm kilesse ja sügavkülma:) 11,90€ ikkagi

Järgmiseks näidati kuidas käib peene poest ostetud heeringasalati serveerimine. Kaks supilusikatäit kumbagi tooni salatit, tuts salatilehekest, 1tk kurk, 1 tk tomatit, veerand redist 

Väljastasin ka mõned peened röstsaiad hiljem.


Teisipäeval

Tegime koos Vivieniga jahuussikesi, millest hiljem valmistasime ette järgmiseks päevaks personalile lõunasöögi. 

Ussikeste taignas oli 5kg jahu, 3 l mune, 1l munakollast, sool pipar muskaat. Lõunasöögiks segasime need ussikesed juustu, vahukoora ja maitseainetega ning ootama ahjukest järgmisel hommikul.




Hiljem tegin salati singirullide sisse. Külmutatud porgand, juurseller ja herned+majonees+maitseained

Siis rullisin ka mõned rullid ette ja sai ka klientidele serveeritud. 9,90€








Edasi telliti Kreeka salatit. Kaussi mõni salatileht , veidi ette hakitud erinevat värvi paprikaid, natsa kastet peale3 viilu tomatit ja 3 viilu kurki, 3-4 kuubikut fetajuustu ja 3 oliivi, maitseks kuivatatud pune. 11,90€


Kolmapäeval sain esmaspäeval lõigatud ja surnuks haamerdatud õrna vasikaliha vaakumisse pakendatud.. 1 tk kaupa. Ka teisipäeval veel peale haamerdamist, praadimist ja  ahjus käimist, veisliha läks kuupäevadega 1 kaupa vaakumisse ja sügavkülma, nagu ikka.
 Vasikaliha sulatatakse jupi kaupa üles ja sellest tuleb värskelt valminud fritüüri Viini šnitsel, koos pooliku sidruni, lusikatäie punasesõstra moosi ja 5 peterselli keedukartuli sektoriga 26,90€ 



Järgmiseks tegime: 

Steamed Girardi roast beef Beiried with capers, mushrooms and sliced dumpling  € 23,90

Suurest ämbrist seenekastet, see surnud, vakumeeritud lihajupp pannile koos kastmega, natuke vett kaussi-sisse brokkolit ja 3 viilu ammu ette tehtud nn pelmeeni vorsti lõiku ja mikrosse.. ja siis taldrikule ja tuld. Ah jaa.. juba oleksin unustanud.. vahepeal peab ka kõikide pindade puhastamiseks kasutatud microfiiber lapiga ka taldriku äärt nühkima..








järgmiseks sai tehtud juba videos näha.
boiled beef “Tafelspitz“  Bouillon vegetables, chive sauce and apple horseradish € 22,90

see siis tundub natsa edevam toidupoolis. 
Keedetud veiseliha on pakitud koos keedetud porgandite ja juurselleriga vaakumpakikestesse. Pannile natsa vett, paki sisu sauh selga ja tulele. teisele pannile karamelliseeritud sibulaid lusikaga ja kartulitamp otsa. kausikestesse juurselleri-õuna kastet(mida me ka seal koos tegime) ja miskit muud valmiskastet.




Menüüs on veel kõrvitsapüreega tagliatelled(keedeti valmis 2 suurt GN täit ja terve nädala jooksul neid sealt võetakse ja püreego kokku keeatakse pannil. Kaunistuseks fetajuustu, friteeritud rucolat ja röstitud kõrvitsaseemneid.




Meie lemmikpraad siiski on 
Sacher sausage with mustard, horseradish and roll € 9,90


Jep, müstikat pole, vesi potti, kaks vinksi sisse ja keema. Sinep ja mädarõigas(riivituna sisse ostetud) topsikestesse ja minek:) uskumatult tihti tellitakse seda värki siin kummalisel maal;)

Oi oleksin peaaegu juba ära unustanud meie peened supikesed..

Guljashi supp, nuudli-lihatükikeste-porganditega supileemeke, maksapelmeenisupp ja manna klimbi supp.

Guljashi suppi sulatatakse ämbri kaupa sügavkülmast üles,(ehk nad selle siiski teevad seal ise,,) jupi kaupa potti ja kliendile..
Maksa ja manna palli supiga lood sellised et võtad kas 2 maksapalli külmsahtlist, paned need supikaussi, siis microsse ja samal ajal pliidil keema kuumutatud puljong pallidele pähe, näpuga hakitud murulauku sisseja leegid. 5,90€

 Ahjaa.. maksapallid ja manna penmeenid ostetakse sisse sügavkülmutatud tootena..
Loomaliha puljongit keedetakse ka kohapeal, aga kui otsa hakkab saama sulatatud kogus... siis vett sisse ja vegetat nõks ja läheb jälle.

Nuudli supi põhja sain ka ükspäev pakkida 330gr pakikesse. Keedetud nuudlid-porgandid-juurseller, keeduliha tükid. Nuudlid pakiga microsse, ja kuum puljong pähe.. 9,90€


Kolmapäeval mind siis jäeti kööki pärastlõunast täitsa üksi ja polnud häda keskit.. kõik tellimused sai täidetud ja tagasi midagi ei saadetud :D 
Kuna on avastatud et majas käivad peale köögi sulgemist nn kratid siis peab ka viimane köögi personal üle lugema sahtlitesse jäävad tagavarad..




Jep, kuupäevad mil vaakumisse pandud on 31.12 ja ka 04. jaanuar...

Neljapäeval olin köögis koos tööl maja manageriga, kellega tegime valmis tuunikala salati-Konservi tuunikala 1 purk, konservmais 1 purk, 1,5kg majoneesi, 200gr õunaäädikat, 2,5kg porgandi-herne-juurselleri segu,(sügavkülmast jällegi siiski.) ja salat valmis saigi.

Tegime veel kõrvitsapüree
Sibul, kõrvits, vesi vahukoor, natuke chillit ja maitseained
Pakkisin ka päevatoidu jäägid portsionitena sügavkülma..makaronid hakklihaga:)

Ühtul olin jälle üksi 

Reedel oli väga väga uimane päev ja käis väga vähe rahvast.. koorisime kartulit, täitsime tellimusi ja nokkisime niisama päeva kokku. Vivien lahkus 15st ja jäin õhtut kella 19ni jällegi üksi lõpetama..

Õhtuti käime kohalikes söögikohtades ikka ja jälle söömas..




Ja kui selve pesumajja minna ei raatsi..
pesumasin..





Ja tsentrifuug..


Järgmise korrani..

J&K









.







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Esimene nädal done!

Hirmul on suured silmad.