Esimene nädal done!
Esimesest toredast päevast sai juba ülevaade tehtud nii et seda enam kordama ei hakka:)
Teisipäev oli meile harjumatult aeglane... st ootasime ja ootasime kuna põhjad küpsevad, siis kuna nad jahtuvad ja siis veel ootamist kuna kreem jahtub jne.. õhtuks tundus päev olevat 27h pikk.. Meie, kärsitud ja alati kiire kiire loomuga naisterahvad, ei olnud sellise töötempoga loomulikult harjunud. Kuid nädala lõpuks harjusime ka meie aeglasema tempoga ja kõige tähtsam lause kolleegidelt- dont stress, this is no place for stressing:)
Hirmuga mõtleme juba kuidas kodusesse köögirütmi naasmine välja hakkab nägema:)
Igahommikune tervitaja tööle minnes.. Püha Stefanuse Katedraal
Kolmapäeval tutvusime uue kollegiga , kelleks on Gambiast pärit 39 aastane Lamin(kes sai meie poolt nimeks Laminaat)
Laminil on suured plaanid -4 aasta pärast hiljemalt minna tagasi kodumaale avada seal oma kondiitriäri.
Momendil valmistub ta kondiitri 2 leveli(kõrgeima) eksamiks. Pildil siis tema eksamiks harjutused.
Lamin on tore, laseb meil ise asju teha., et neljapäeval juba tegime üksi pähklibesee põhjasi, et kui Lamin saabus olid meil esimesed plaadid juba küpsemas.
Tortidest lähemalt:
Majatort-
Kolm kihti mandlipuruga bezee põhja vaheldumisi mega koguse sokolaadimousseega. Edasi lendavad kiirjahutuskappi, siis välja korraks. Sulatasime põletiga pealmise kihi ja ääred kleepuvaks, katsime riivitud sokolaadiga ning siuhti sügavkülma tagasi. Järgmisel päeval sulatatakse niipalu üles, et meil jõud käiks lahti lõikamisel üle ja kiledega järgmisesse külmkappi aeglaselt sulama ja teenindajaid ootama, kes nad sealt üles korrusele vitriinidesse lohistavad ja klientidele ulme hinna eest maha parseldavad:)
Nende valmistamise eest saime lausa kiita.😇
Lõppviimistluseni pole veel selle tordi puhul jõudnud, kuid ega siis tark ei torma:)
Kommentaarid
Postita kommentaar